Édes hármas

Tavaly télen egyszer esett a hó,helyette inkább eső és a viharos szél jellemezte a téli hónapokat.Idén ismét enyhe tél volt,talán két hét volt amikor jég borította a közelben lévő vizeket.Horgászat előtt megnéztem az időjárás előrejelzést miszerint nem várható csapadék a nap folyamán,Az eső nem esett,helyette a szakadó hóesésben voltam kénytelen biciklizni,pecázni.Nem nagyon emlékszek rá mikor is horgásztam utoljára hóesésben,de most kifejezetten örültem neki.

Tíz perc horgászat után már hófehér volt a fekete táskám,de megfogadtam magamnak,hogy addig nem megyek haza amíg nem fogok egy halat.





Sajnos a közeli horgászboltban elfogyott az összes 3.5 grammos jigfej ezért Dragon V-Point 2.5 grammos jigfejjel használtam a berkley flex cutt shad csalikat.Árán kívül semmi rosszat nem tudok rá mondani:)

Téli csendélet


Közel két óra eltelt a horgászatból és még rávágáson sem volt,na itt úgy gondoltam ideje lesz összepakolni és hagyni az egészet a francba.Szép lassan emelgettem a csalimat és azon gondolkoztam miért is mennék haza,ha egyszer azért jöttem ki,hogy horgásszak.Már nem nagyon éreztem az ujjaim amikor hirtelen jót erős kapásra kellett bevágnom.

Merítőháló összecsukva mellettem a hóban,én pedig fagyott ujjakkal fárasztottam a halat.Fortuna ismét rám mosolygót mert egy gyönyörű csukát sikerült fognom.


Közel nyolcvan centis anyuka


Visszaengedés után még  fél órát dobáltam eredménytelenül amikor fogtam magam és elmentem haza.Hollandiában elég gyorsan változik az időjárás,míg szombaton egész nap esett a hó addig vasárnap a viharos szél mellett napsütésé volt a főszerep.Szembe szélben biciklizni nagyon kellemetlen dolog,nem akartam kimenni,de még is kimentem.


Jó bevált felszerelésen nem változtattam és a helyszín is ugyan az volt mint szombaton.Szeretek új helyekre elmenni,ismerkedni a környék adta lehetőségekkel,de a viharos szél elvette tőle a kedvem.
Fél óra dobálás után ismét csuka a horgon amin most már nem tudok meglepődni.





Csuka és csuka,de kérem szépen hol vannak a süllők és a sügerek?Csali és jigfej csere sem hozott szerencsét és kénytelen voltam visszatérni ahhoz ami eddig adta a halat.Táskámba van bőven Keitech,Crazy Fish,Lunker City csali amik eddig sajnos nem adtak halat.Vajon miért?Dobáltam tovább és végre megtört a csend,süllő a horgon és nem is akárhogy védekezett.




Amikor elkezdtem pergetni nem hittem a gumihalakban,szinte soha nem is használtam őket.Azóta eltelt pár év és rájöttem,hogy hatalmas fegyver,ha az ember jól tudja használni.Közel két éve csak gumival horgászok és az idő alatt megtanultam,hogy mikor milyen fej és csaliméret az ideális a halfogáshoz.Drop Shot maradt az egyetlen egy amihez nincs türelmem,se kedvem.


Édes hármas



Megjegyzések

Megjegyzés küldése